Bruschetta z brokułami Bimi®, pieczarkami i serem feta
Czas przygotowania 15 min.
- Opakowanie 200g brokułów Bimi®
- 200g pokruszonego sera feta
- 2 garście pieczarek – dowolnej odmiany
- Kawałek masła do smażenia
- 1-2 ząbki czosnku, zmiażdżone
- 1 chlebek ciabatta
- Przekrojone połówki ciabatty posmaruj oliwą z oliwek i grilluj lub podgrzej aż staną się chrupkie.
- Brokuły Bimi® gotuj na parze przez 3 minuty, aż będą miękkie. Pieczarki podsmaż na maśle wraz z wyciśniętym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Następnie dodaj ugotowane brokuły Bimi® i wymieszaj z pieczarkami i masłem czosnkowym.
- Ułóż brokuły i pieczarki na ciabattę i posyp pokruszonym serem feta. Całość grilluj jeszcze przez 2 minuty aż ser zacznie się rozpuszczać.
Bimi® w włoskim stylu, to pożywna, sycąca przekąska.