Gulasz z Kapustą Pac-Choi i Warzywami
Czego potrzebujesz?
- 200 g schabu
- 200 g szynki wieprzowej
- 2 marchewki
- 200 g pieczarek
- kapusta pac-choi
- kiełki brokułu
- czerwona papryka
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- kilka różyczek brokułu
- sól, pieprz
- łyżeczka curry
- łyżki sosu sojowego
- ciecierzyca (ze słoika)
- łyżka oleju
Jak przyrządzić:
- Mięso kroimy w cienkie kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy łyżkę oleju i podsmażamy mięso na rumiano.
- Pieczarki kroimy w kostkę, tak samo czerwoną paprykę, cebulę i czosnek. Marchewkę kroimy w plastry. Kapustę pac-choi szatkujemy.
- Do mięsa dodajemy pieczarki, cebulę, paprykę, marchewkę, czosnek. Zalewamy to szklanką wody i dodajemy sos sojowy. Dusimy pod przykryciem 20 minut. Następnie dodajemy różyczki brokułu, kapustę pac-choi. Dusimy jeszcze 10 minut.
- Doprawiamy wszystko pieprzem, w razie potrzeby solą i wrzucamy kiełki brokułu. Jak jest taka potrzeba możemy dodać więcej wody. Ciecierzycę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą.
- Gulasz podajemy z ciecierzycą, dekorujemy kiełkami brokułu.