“Wybór Chefa” o brokułach Bimi® i nie tylko…
„Wybór Chefa” – to nazwa cyklu rozmów z Szefami Kuchni i Właścicielami Restauracji, którzy docenili walory smakowe brokułów Bimi®. Produkt ten jest dostrzegany przez coraz szersze grono Szefów Kuchni, ale również przez osoby indywidualne, które lubią próbować nowych składników w swojej domowej kuchni.
Kolejne spotkanie w ramach naszego cyklu „Wybór Chefa” odbyło się w zlokalizowanej w Wielkopolsce Restauracji i Hotelu Novopolska. Pan Mateusz Kapitańczyk – Szef kuchni zdążył już dość dobrze poznać brokuły Bimi® ponieważ angażuje je do tworzonego menu od dłuższego czasu. Poniżej treść rozmowy pomiędzy Sławomirem Chodeckim (Koordynatorem Sprzedaży i Marketingu w Grupie Producentów Agros) i Mateuszem Kapitańczyk (Szefem Kuchni Hotelu i Restauracji Novopolska).
SCh: Kontakt do Pana otrzymałem od znajomej osoby, która goszcząc u Was poznała, że na talerzu znajduje się brokuł Bimi® – i jak się okazało nie myliła się…
MK: Tak, bardzo ucieszył mnie Pana telefon. Brokuły Bimi® znam dbardzo dobrze, używam ich od dłuższego czasu.
SCh: W jakich daniach je Pan wykorzystuje? Z czym najlepiej się komponują?
MK: Świetnie nadają się zarówno do dań wegetariańskich jak i propozycji dla tych, którzy wolą dania mięsne. Osobiście często serwuję je w towarzystwie dziczyzny w której się specjalizujemy.
SCh: Zainteresował mnie Pan wspomnianą dziczyzną – to mięso uchodzi za ekskluzywne i zarezerwowane dla smakoszy i koneserów, a u Państwa jest ono podane w bardzo nowoczesnej i atrakcyjnej formie.
MK: Tak, dziczyzna uchodzi za mięso zarezerwowane dla wąskiej grupy konsumentów, ale jej popularność i dostępność w Polsce stale się zwiększa. Nieskromnie powiem, że serwowana u nas dziczyzna w połączeniu z brokułami Bimi® zbiera bardzo dobre opinie wśród naszych gości.
SCh: Co widzimy na talerzach, które Pan prezentuje?
MK: Pierwsza propozycja to Comber z królika (LAS KALISZ) / Brokuły Bimi® / Marynowane kurki / Śmietanka Druga propozycja to Comber z daniela (LAS KALISZ)/ Brokuł Bimi® / Demi glace / Dynia hokkaido / Ciasto francuskie Trzecia propozycja to wegetariański pieróg ze smardzami / Brokuł Bimi® / Zielone warzywa/ Espuma pieczarkowa / Suszone żółtko
SCh: Co powiedziałby Pan Szefowi Kuchni lub osobie, które lubi próbować nowości w domowej kuchni na temat Brokułów Bimi®, a jeszcze ich nie zna?
MK: Z pewnością jest to produkt, który jest łatwy w przygotowaniu – nawet dla początkującego kucharza czy domowego eksperymentatora kulinarnego 😊 To co wyróżnia ten produkt to jego uniwersalność (idealnie smakuje ugotowany, grillowany, pieczony czy smażony), a także to, że cała zawartość opakowania jest do wykorzystania. Bez żadnego wykrawania i marnotrawstwa.
SCh: Dziękuję za rozmowę